מאמרים 2016-10-26T19:37:34+00:00

משחקים או בונים ומוזת האמנות ביניהם

אימוני הוראת אמנות בבית ספר ע“ש אגרון בירושלים
כתב עת אלקטרוני בהוצאת המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין, ירושלים
גליון מס' 1, ינואר 2011

במאמר מוצג פרויקט של עבודה מעשית בתחום האמנות הפלסטית הנערך בבית הספר ע״ש אגרון בירושלים. בכניסה לבית הספר מצוי ציור קיר של האָמן אברהם אופק. הציור מתאר אפוס חברתי ארצישראלי הנושא משמעות גם ברובד החינוכי. המאמר משתמש במרכיבי הציור כבסיס להצגת התכנית. אופני הפעולה, תהליכי הלמידה, מטרות וכוונות מובאים במקביל להתרחשות הסיפורית המתוארת על קיר בית הספר.


התמונה: אברהם אופק, ציור קיר, 1973 , אקריליק על ג‘סו, 8X3.7 מטרים, בית ספר ע“ש אגרון, ירושלים

סולמות מן האדמה לשמיים

מרדכי ארדון, אמן ומורה
כתב עת אלקטרוני בהוצאת המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין, ירושלים
גליון מס' 2, מרס 2012

במאמר מוצגת משנתו החינוכית של מרדכי ארדון — אמן דגול ששימש בעבר מורה בבית המדרש למורים העברי, לימים המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין. במאמר נפרסת גישתו החינוכית של ארדון על פי תחנות בחייו עד הגיעו ארצה בגיל 37. בכל ציון דרך ביוגרפי מוצגים אירועים מרכזיים, דמויות משפיעות והשקפות עולם שנמזגו כאבני יסוד לאישיותו ולדרכו כאמן וכמורה. על אודות יצירתו האמנותית, שנבנתה על תשתית זו, נכתב רבות; על חייו נכתב פחות, ועל ארדון כמורה נכתב מעט מאוד.

התמונה: ארדון,טיסת לילה, 1963

אמנות חיה ונושמת

גישה ייחודית להוראת אמנות חזותית המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין

"אמנות חיה ונושמת" היא גישה ייחודית להוראת אמנות חזותית, שמתמקדת במפגש של הסטודנטים עם אמנות מקור ומכוונת ליצירת קשר בלתי-אמצעי עם שפת האמנות, תוך יציאה לתערוכות מגוונות ברחבי העיר. הביקורים בתערוכות מלווים בשיחה ובחקר ומתייחסים למוצגים, לאוצרות ולהקשרים השונים, שמעלה כל תערוכה. בשיעור העוקב, הסטודנטים מתנסים בסדנת יצירה, אשר משתמשת בתערוכה כנקודת מוצא וכמקור השראה, לתהליך יצירה חדש.

תמונה: יצירות קרמיקה של פיקאסו בספריית המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין